Voorstellingen

 

De circustheatervoorstelling ‘Flamo en la Pano’ (vlam in de pan) in Amsterdam is begonnen! Van 19 december 2018 tot en met 6 januari 2019 zijn we weer in het Westerpark bij de Westergasfabriek. (Polonceaukade 28, 1014DA Amsterdam)

De tijden van de voorstellingen zijn; iedere dag om 15.00 uur, behalve op 25 en 26 december en 6 januari, dan zijn ze om 13.00 en 16.00 uur. Op 24 en 31 december zijn we even vrij en zijn er dus geen voorstellingen.

Kaarten kunt u kopen via het kopje tickets. Daar ziet u ook de prijzen van de tickets. Reserveren kan ook via 0633594695 iedere dag tussen 11.00 en 13.00 uur.

29.12.17+WGF+Zanzara-5256.jpg
 
 
29.12.17 WGF Zanzara-5179.jpg

circustheater zanzara

De nieuwe voorstelling; “Flamo en la Pano”

Flamo en la pano

Dit jaar in de nieuwe voorstelling,’ Flamo en la Pano’ of in kort Achterhoeks : ‘vlam in de pan!’  weer veel spektakel en heuse circustoeren. De piste is omgetoverd naar de keuken van een ietwat louche restaurant in het oude Rusland. Ooit kwamen er rijke, vooraanstaande gasten waren er grote bals, feesten en concerten. Dat was ooit!

De scepter word nog steeds gezwaaid door de potige mamouschka, terwijl ook de maître vind dat hij onontbeerlijk is en natuurlijk de jonge moeder, net haar tweede kind en veel te veel werk. Komt ze nog wel toe aan haar liefdes?? Haar eigen leven? En dan nog de koning uit Afrika en wie is toch die struise blondine en die stille eeuwige gast? Kortom ; uit het leven gegrepen. Dit alles combineren ze van Zanzara natuurlijk met adembenemende circuskunsten en soms een traan maar meestal een lach!Ze spelen met vuur, laten Willem dansen en klimmen hoog in de nok om de meest spannende toeren uit te halen. De ‘verkering’ laat de kinderen gieren van het lachen en kleine Dorus verovert alle harten.  Zanzara noemt zich een circus, vertoont ook wel kenmerken want Jans de dochter voert in haar gekleurde lappen of op haar kinderwagen de meest spannende toeren uit,  maar dat gebeurt wel op Klezmer muziek gespeeld door muzikanten die ook weer even een kok zijn of met drumstokjes jongleren en daarna weer rock-‘n-roll spelen bij een schijnbaar moeiteloze diabolo act. En de man die u net de sterren van de hemel zag blazen met zijn trompet staat later in de lounge biologische drankjes te verkopen , een lounge met kitscherige fauteuils en een hobbelpaard. Een circustent met houten bankjes,leuke lampjes en suikerspinnen, echt circus dus ,maar laat u niet misleiden door wat u in andere circustenten zag voor u naar de nieuwe voorstelling flamo en la pano gaat. Dit circus gaat namelijk zijn boekje te buiten.

Zanzara is kitsch,retro, truttig, kneuterig en daardoor vrolijk en bij vlagen hilarisch. Het circus experimenteert met nieuwe muziek, zoekt interactie met het publiek en laat zich niet voorschrijven welke kostuums bij een circus horen. Zanzara zoekt ook in andere disciplines. In de nieuwe voorstelling zijn diverse theatervormen te zien en wordt de verbeelding aangesproken. Zo slaagt Zanzara er ieder jaar opnieuw in met ‘niets’ heel veel te maken. Natuurlijk met de zo typisch ongedwongen Zanzara huiskamersfeer waardoor iedere bezoeker zich thuis en betrokken voelt.

De directie van Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders , opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een middag beleven om nog eens aan terug te denken.

U bent dus gewaarschuwd! En vooral van harte uitgenodigd.

Schermopname (157).png

Acrobatengroep hirondelles

De actuele voorstellingen van acrobatengroep Hirondelles

hangen-aan-parasol-fotograaf-Luuc-Burgers.jpg

Crèpes de la bete

Het is alweer even geleden dat het beroemde crêpes-restaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was. De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen hebben de nazaten het chique restaurant moeten verruilen voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht. Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden en er voor te zorgen dat de al lang overleden grondleggers van het restaurant zich niet omdraaien in hun graf.

 
Schermopname (156).png

Straattheater Paulo & Mayka

De actuele voorstellingen van straattheater Paulo & Mayka

Schermopname (176).png

Les Temps perdu

The following is placeholder text known as “lorem ipsum,” which is scrambled Latin used by designers to mimic real copy. Mauris egestas at nibh nec finibus. Suspendisse nec congue purus. Vivamus a ante congue, porta nunc nec, hendrerit turpis. Donec eget risus diam.