(ARCHIEF) - 15-06-2014 - Afscheid Thea

De zaterdag voor Pinksteren, prachtig weer, we hebben de tent gebouwd op het stenen hoofd in Amsterdam om afscheid te nemen van Thea.

Het was haar laatste wens, een afscheid in haar circustent, ze had er beslist van genoten, een heuse voorstelling met toespraken van familie en vrienden, veel foto’s en de lach en de traan, mooier kan niet.

Thea woonde in de flat naast het Stenen Hoofd waar we tien jaar geleden voor het eerst speelden. De eerste kennismaking was met haar als juf Spaanse les, dat groeide via lekker eten bij haar tot koken bij ons en altijd mee op reis. Daarna de kaartverkoop, eerst nog aan een tafeltje in de voortent, toen in de kassa geleend van Kees en daarna in haar eigen kassa. Ze deed de reserveringstelefoon, de kassa en de keuken.

De laatste jaren probeerden we wel haar wat uit de keuken te krijgen omdat wij vonden dat dat toch wel wat erg veel werd, maar daar was ze het eigenlijk niet mee eens. Ook was ze altijd onze spellingcontrole voor persberichten, brieven en tekstjes op de website, dus als er fouten zijn…

Het blijft altijd confronterend te ontdekken wat voor een plaats iemand in nam als die persoon wegvalt, en dan zijn we nog niet eens echt begonnen. Natuurlijk hoort het ook zo, je kunt er niet hele dagen bij stil staan hoeveel iemand betekent want dat belet je weer ervan te genieten, en dat hebben we zeker gedaan, genoten van Thea. Af en toe mopperig maar altijd met humor en een vreselijk groot hart voor ons circus, bedankt meisje!

Mayke Heessels