IMG_5661.JPG

Circustheater Zanzara

Circustheater Zanzara is een vrolijke en gezellige mix tussen circus, theater en live muziek. Bij Circustheater Zanzara is geen dag hetzelfde! De voorstellingen hebben altijd een knipoog en zijn voor alle leeftijden leuk! Laat je meeslepen met het verhaal en leer de personages met al hun gekkigheden en talenten kennen. De kostuums, het decor en de bio-bar maken het helemaal af. Benieuwd naar de artiesten? Lees hieronder wie wat doet!

 
Stippen.jpg
 
Paulo en Mayka Zanzara

Paulo en Mayka

De papa en mama circus, ze lassen de entree, schrijven dit boekje, naaien de gordijnen en passen op kleinzoon Dorus. Zij ooit poppenspeelster en hij meubelmaker , skills die hun in het circus goed van pas komen. Later samen straatartiest geworden en dan van het soort waarvan de organisaties zeiden; zet die daar maar neer die redden zich wel. En zo is het, zo’n duo dat voor hetere vuren heeft gestaan en waarvoor linksom of rechtsom, er altijd wel weer mogelijkheden zijn. 

Jans en Rik Bolder Zanzara

jans en Rik

Jans is de serieuze hardwerkende dochter van Paulo en Mayka. Jans neemt steeds meer de artistieke kant van het circus over. Zo schrijft ze de volgordes en de verhaallijn en maakt de meest prachtige acts. Ooit liep Rik stage bij Zanzara als licht en geluidman en toen ging hij nooit meer weg. Rik versterkt de organisatorische kant in het circus en helpt Paulo met lassen en sleutelen. Verder is hij goed gebekt en erg sociaal. Kortom; de ideale schoonzoon. Jans en Rik zijn gelukkig getrouwd en zijn onafscheidelijk. Zowel in de tent als er buiten. 

 

Dorus Zanzara

Dorus

De kleinste artiest van het circus. Dorus heeft nog geen specifieke rol maar is voor niks bang. Met zijn diabolo steelt hij de show. Een ding is zeker, hij steelt de harten van het publiek en heeft altijd veel plezier!

Martijn Burgers Zanzara

martijn

Martijn Burgers is het adoptiefkind van de familie, al vanaf zijn tiende komt hij over de vloer. In de tent is hij de spullenman, Martijn weet precies wat er in de voorstelling nodig is, wanneer en waar. Heel handig want de rest is wat minder gestructureerd. En dan natuurlijk zijn artistieke inbreng, dagelijks trainen maakt hem steeds sterker en ook zijn houding verbetert met de dag, een super onderman!!

Steve en Fiora Zanzara

Steve en fiora

Alweer drie jaar hebben ze verkering, da acrobaat en de accordeoniste. Zomers toeren ze door Europa met af en toe een Schengenland. Het voor en najaar zijn ze dan in Afrika waar ze inmiddels een jongeren koor hebben, het Perzi choir. Perzi is in het Swahili liefde. Fiora arrangeert ook veel muziek en Jans en zij hebben maar een half woord nodig en er is een wondermooie act.

Schermopname (117).png

Arno

Arno Bakker is het muzikaal geweten van het circus, hij zou het liefst een orkest hebben met een niveau a la Louis Amstrong. Zelf toetert hij ook de sterren van de hemel dus dat is ook wel logisch. Verder is hij vorig jaar bij Zanzara ontdekt als tv ster en heeft hij opgetreden in de fantastische jeugdserie Taart en dus heeft hij nu natuurlijk allures. Paulo en hij hebben een act gemaakt, kort maar krachtig en aan verandering onderhevig, maar dat mag allemaal want Arno past behalve wat postuur betreft helemaal in de keukenwagen.

30709927_10215689779255415_3086316374524428288_n.jpg

Adrian

Adrian is eigenlijk moeilijk weg te denken bij Zanzara. Het gaat een beetje zo; er wordt een thema bedacht, een entourage en dan gaat Jans in overleg met de rest een verhaallijn schrijven waarin acts worden geschoven of speciaal worden gemaakt. Dan komt de vaste kern naar Amsterdam, bouwt tenten decor en alle andere zaken en dan komt Adrian. Hij kijkt en schuift. Met geduld en verstand van zaken (opera regisseur) kneed hij alles en iedereen tot we allemaal tevreden en blij zijn (duurt even hoor).

tommy freke2.jpg

Tommy

Tommie Freke schrijft de arrangementen, organiseert de muziek en werkt al eeuwig samen met Arno. Samen vormen ze een soort komisch duo die heerlijk kunnen kibbelen. Tommie is een theatrale muzikant, werkt heel veel mee met theatergroepen zoals unieke zaken en dogtroup en ook in de Gallowstreet Brass Band. Thuis heeft hij twee lieve meisjes Marie en  Febe

Schermopname (115).png

Wouter

Wouter toetert nog steeds de sterren van de hemel. Ook voor hem een spannend jaar, verhuisd en een zoon erbij zodat hij nu 5 kids heeft. Zo’n verhuizing bij Wouter gaat met een schema waarvan je denkt; dat kan niet anders dan mis gaan zo gedetailleerd! Maar nee hoor; alles strak volgens de planning en nog gezellig ook. We snappen langzaam wel hoe hij zijn leven managet, maar eerlijkheidshalve gebiedt ons te melden dat hij in Rosa ook een supervrouw aan zijn zijde heeft! En die bloedjes van kinderen zijn ook geweldig!

 
Stippen.jpg
 
 

Workshops

Wij verzorgen workshops voor verschillende leeftijden en verschillend publiek. Denk hierbij aan scholen, bedrijven en organisaties. De workshops die wij aanbieden zijn bijvoorbeeld:

  • Algemene circusvaardigheden, inclusief balanceren op een bal, basis acrobatiek, jongleren en clowning.

  • Circus voor de kleintjes. Een workshop waarbij de peuters zelf de rol aannemen van circuspaarden, acrobaten en koorddansers.

  • Acrobatiek; een workshop met focus om acrobatiek en samenwerking.

  • Trapeze en tissue; voor wie een stapje verder wil!

 
Klappende-handjes_klein.gif